بخشی از برنامه تلویزیونی ” دليل المسافر ” – قسمت 59 / عبد الحلیم الغزی
عبد الحلیم الغِزّی :
1- برای شما از مقدمه چاپ دوم، جلد اول میخوانم، از کتاب عوالم فاطمه (عوالم العلوم) تألیف محدث بحرانی با مستدرکهایی که توسط مؤسسه امام مهدی اضافه شده است، این جلد اول از عوالم فاطمه است چاپ مؤسسه امام مهدی – قم مقدس.
در مقدمه چاپ دوم، به نقل از تفسیر “أطیب البیان” آنچه از امام حسن عسکری صلوات الله و سلامه علیه آمده است: “ما حجت خدا بر خلقیم و فاطمه حجتی بر ماست”.
2- دعای توسل معروف، که توسلی است به چهارده امام. توسل میجوییم به محمد، سپس به علی، سپس به فاطمه پس به امام مجتبی تا قائم صلوات الله علیهم. و با همان عباراتی که به محمد و به علی توسل میجوییم، به فاطمه نیز توسل میجوییم، و همین طور به سایر امامان.
چه میخوانیم در توسل مان به حضرت محمد صلی الله علیه و آله:
“خدایا، من از تو درخواست میکنم و به تو روی میآورم به واسطهی پیامبرت، پیامآور رحمت، محمد صلی الله علیه و آله، ای اباالقاسم، ای رسول خدا، ای امام رحمت، ای سرور و مولای ما، ما به وسیله تو به خدا روی آوردهایم، شفاعت خواستهایم و توسل جستهایم و تو را پیشاپیش حاجت هایمان قرار دادیم، ای عزیز نزد خدا، برای ما نزد خدا شفاعت کن”
“ای فاطمه زهرا، ای دختر محمد، ای نور چشم پیامبر، ای سرور و مولای ما، ما به وسیله تو به خدا رو آوردهایم، شفاعت خواستهایم و توسل جستهایم و تو را پیشاپیش حاجت هایمان قرار دادیم، ای عزیز نزد خدا، برای ما نزد خدا شفاعت کن”
این دعا با همین مضمون ادامه پیدامی کند، آیا تفاوتی در صيغه خطاب، بین محمد و بین علی و بین فاطمه وجود دارد؟
تفاوت، فقط در مشخصات هر شخص است. اما مضمون توسل در دعا یکسان است و جملات و کلمات همچنان تکرار میشوند تا آخر دعا، زیرا ما به امامان چهاردهگانه توسل میجوییم. تا اینکه به پایان دعا برسیم . چه میخوانیم در پایان دعا؟:
“ای سروران و مولاهای من، من به شما، امامان من، روی آوردهام و شما پشتوانه من هستید در روز نیازمندی و فقرم”.
“امامان من” این عنوان به همه آنها اشاره دارد. آیا فاطمه را از این خطاب خارج میکنید؟!
3- و اما زیارت جامعه کبیره، از مفاتیح الجنان برای شما میخوانم. زیارت، از ابتدا تا انتها در خصوص امامت فاطمه صحبت میکند، همانطور که در خصوص امامت محمد و علی و سایر ائمه از امام مجتبی تا قائم صحبت میکند. زیارت درباره امامت چهارده امام صحبت می کند:
“السلام علیکم یا اهل بیت النبوة” سلام بر شما ای اهل بیت نبوت. این خطاب به فاطمه نیز هست، زیرا فاطمه بانوی اهل بیت نبوت است.
در بخش دوم زیارت آمده: “السلام علی أئمة الهدی” سلام بر امامان هدی. سپس اوصاف دیگر ذکر میشوند: “و حجتهای خدا بر اهل دنیا و آخرت” و فاطمه نیز سرور این عنوان است.
سپس در بخش سوم زیارت: “و اوصیای پیامبر خدا و فرزندان رسول خدا”.
تا اینکه به این جملات و عباراتِ واضح می رسیم: “السلام علی الأئمة الدعاة و القادة الهداة” سلام بر امامان دعوتکننده و پیشوایان هدایتگر.
تا اینکه زیارت می گوید: “و رضیکم خلفاء فی ارضه و حججاً علی بریته” و شما را جانشینان او در زمین و حجتهایی بر مخلوقاتش قرار داد.
این زیارت جامعه کبیره است که قانون اساسی دین زهرائی می باشد.
“ذلك الدين القيّم” آن دین قیّم است. “وذلك دين القيّمة” و آن دینِ قیّمه است. دین قیّمی که قرآن از آن صحبت کرده است، دین قیّمه است همانگونه که امیرالمؤمنین فرمود.
“دین قیّمه همان دین فاطمه است”، چنان که امام باقر فرمود.
“و همان دین قائم است”، چنان که امام صادق فرمود.
روایات و آیات و حقایق در این زمینه در قسمت گذشته ذکر شد.
“خدایا اگر شفیعانی را به درگاه تو نزدیکتر از محمد و اهل بیتش، آن امامان نیکو مییافتم، آنها را شفیعان خود قرار میدادم”. این وصف “امامان” برای محمد و اهل بیتش است، اهل بیت او چه کسانی هستند؟ فاطمه بانوی اهل بیت است.
4- از حدیث کسای یمانی در مفاتیح الجنان برایتان میخوانم. حدیث کسا با تمامی جزئیاتش درباره محوریت فاطمه در بیت نبوی تأکید می کند، واین دلالت دارد بر امامت و محوریت او.
“وقتی جبرائیل سؤال کرد: ای پروردگار، چه کسانی زیر کسا هستند؟. خدای عزوجل جواب داد: آنها اهل بیت نبوت و معدن رسالت هستند”.
اندکی پیش در زیارت جامعه کبیره و در دعای وداع خواندیم : “السلام علیکم یا اهل بیت النبوة” این اولین عبارت در زیارت جامعه کبیره است، اینها همان ها هستند.
“خدای عزوجل فرمود: آنها اهل بیت نبوت و معدن رسالت هستند، آنها فاطمه، پدرش، همسرش و پسرانش هستند”.
آیا متنی واضح تر از این در اثبات امامت فاطمه وجود دارد؟ مشکل تان چیست؟!!
5- از کتاب “عوالم العلوم” عوالم فاطمه برایتان میخوانم، جلد دوم، چاپ مؤسسه امام مهدی – قم مقدس در صفحه 659 و صفحات بعدی، در خطبه حضرت زهرا آمده است :
“خداوند ایمان را برای پاک کردن شما از شرک و نماز را برای پاک کردن شما از تکبر قرار داد”.
تا آنجا که در صفحه 660 می فرماید: “و اطاعت از ما را برای انسجام ملت، و امامت مان را برای امان از تفرقه قرار داد”.
هنگامی که حضرت زهرا سخن میگوید ومیفرماید: “و امامت مان امان از تفرقه است” او درباره امامت محمد، علی و خودش سخن میگوید. این بیان کاملاً واضح است و نیاز به استدلال زیادی ندارد.
اصل امامت؛ محمد، علی و فاطمه هستند، و از این امامان ائمه، امامت سایر امامان، از امام مجتبی تا قائم، منشعب میشود.
6- این “مصباح الزائر” است از جوامع زیارات معروف تألیف شده توسط سید ابن طاووس که در سال 664 هجری درگذشته است، این نسخه، چاپ مؤسسه آل البیت – قم مقدس است، در صفحه 471 آمده است: مستحب است بعد از زیارت امامان، این دعا نیز خوانده شود. این دعا با عبارت “اللهم إن كانت ذنوبي قد أخلقت وجهي عندك” آغاز میشود.
تا به بخش مورد نظر از دعای وداع می رسیم: “فها أنذا مستجير بكرم وجهك”، دعاکننده با خداوند سخن میگوید. “این من هستم که به کرامت رویت و عظمت جلالت پناه می آورم، و به تو متوسل میشوم به محبوب ترین مخلوقاتت، گرامیترین آنان نزدت، نزدیکترینشان به تو فرمان بردارترینشان از تو، و بزرگ مرتبه ترین و والامقام ترینشان نزدت؛ محمد و خاندان پاک او امامان هدایتگر و مهدی”.
7- شما را به بخش اول کتاب کافی میبرم، این نسخه، چاپ دار الاسوه تهران – ایران است، صفحه 513 فصل تولد پیامبر و وفات او، صلوات الله علیه و آله،حدیث سی و نهم در معنای سلام بر رسول خدا، با سند داود بن کثیر الرقی، گفت از امام صادق صلوات الله و سلامه علیه پرسیدم: معنی سلام بر رسول خدا چیست؟
فرمود: “خدای متعال هنگامی که پیامبرش، وصی او، دختر او، پسران او و تمامی امامان را آفرید”
توجه کنید به این جمله، بسیار دقیق است: “و تمامی امامان و شیعیان آنها را آفرید؛ از آنها پیمان گرفت”
در پایان روایت آمده است: “و همچنین رسول خدا از تمامی امامان و شیعیان آنها بر آن پیمان گرفت” این همان نقطه مورد نظر در این روایت است. در آغاز این روایت آمده است: “خدای متعال هنگامی که پیامبرش، وصی او، دختر او، پسران او و تمامی امامان و شیعیان آنها را آفرید؛ از آنها پیمان گرفت”
در پایان روایت آمده است که رسول خدا هنگام گرفتن پیمان، پیمان را بر تمامی امامان گرفت. پس فاطمه در میان امامان ذکر شده است، “و رسول خدا بر تمامی امامان و شیعیانشان پیمان گرفت”.
8- و از همان منبع، کتاب کافی، فصل تولد پیامبر و وفات او صلی الله علیه و آله، جلد اول از این کتاب عزیز و گرامی، کافی شریف است، روایت پنجم با سند محمد بن سنان که گفت: نزد ابو جعفر دوم، جواد الائمة، صلوات الله علیه بودم، و درباره اختلاف شیعه صحبت کردم، امام جواد فرمود: “ای محمد، خدای متعال همواره با وحدانیت خود یکتا بوده است – بود و هیچ چیزی همراه او نبود – سپس محمد، علی و فاطمه را آفرید”.
محمد، علی و فاطمه امامان ائمه می باشند.
“خدا یکتا بود، سپس محمد، علی و فاطمه را آفرید، سپس آنها هزار دهر ماندند و سپس همه چیز را خلق کرد و آنها را شاهد خلق آن چیزها کرد، و اطاعت از محمد، علی و فاطمه را بر همه چیز واجب کرد”.
اطاعت از آنها، اطاعت تکوینی است و از آن، اطاعت تشریعی منشعب میشود که امامت دین و کائنات است.
“سپس خدا همه چیز را خلق کرد، آنها را شاهد خلق آن چیزها کرد و اطاعت از آنها را بر همه چیز واجب کرد و امورشان را به آنها واگذار کرد، آنها آنچه میخواهند را حلال و حرام میکنند، و چیزی نمیخواهند مگر اینکه خدا بخواهد”
سپس امام جواد، خطاب به محمد بن سنان فرمود: “ای محمد، این دینی است که هر کس از آن پیشی گیرد، گمراه می شود، و هر کس از آن عقب بماند، نابود میشود، و هر کس به آن پایبند باشد، به مقصد میرسد. این اعتقاد را بگیر، ای محمد”.
امام جواد خطاب به محمد بن سنان گفت: “این اعتقاد را بگیر، ای محمد”.
9- این مضمون در مقدمه زیارت شریفه حضرت زهرا تجلی پیدا می کند. از مفاتیح الجنان زیارت حضرت زهرا را برای شما میخوانم، به آن رجوع کنید و در آن تدبر کنید، این زیارت به امامان ائمه اشاره می کند، همان مضمونی که در روایت محمد بن سنان از امام جواد خواندیم که در کتاب کافی در جلد اول، فصل ولادت پیامبر و وفات او آمده است.
“ما بر این باوریم که پیروان و تصدیقکنندگان توییم و صابریم بر هر آنچه پیامبر و وصی او برای ما آوردهاند، پس از تو درخواست میکنیم که اگر در این ادعای خود صادق هستیم ما را با تصدیقمان به محمد و علی ملحق کن تا به خود بشارت دهیم که با ولایت تو به طهارت و پاکی رسیدیم”
حضرت زهرا قیّم است بر دین، قیّم است با محمد و قیّم است با علی، و اوست که بر دین و اعتقاد ما مهر تأیید میزند.
آیا متوجه این کلمات میشوید که تمامی موضوعات را که قبلاً بیان کردهام خلاصه میکنند؟ آنها امامان ائمه هستند: محمد، علی و فاطمه.
حضرت زهرا قیّم است با محمد و قیّم است با علی.
به امام زمان توسل می جویم که در حالی که اعتقاد دارم دین من بر پایه امامت قیّمه دین حضرت زهرا بنا شده است، زندگی کنم. و همچنین بر پایه امامت قائم دین، امام زمان. به امام زمانم توسل می جویم که با این اعتقاد زندگی کنم و بر آن بمیرم، و در روز قیامت بر آن مبعوث شوم، و بر آن محشور گردم، و در دنیا و آخرت بر این عقیده استوار باشم..
———————–
ما را دنبال کنید :
www.youtube.com/@alghezzi_farsi
أضف تعليقك